Uzuma juices


Ik mocht de sapjes van Uzuma juices proberen!

Uzuma is een jong bedrijf uit het midden van Noord-Brabant. Ze hebben momenteel 7 heerlijke en gezonde green juices. De sappen zijn slow juices en zijn het resultaat van geperst groente en fruit, zonder dat er hitte of pasteurisatie aan te pas is gekomen. 

Deze juices worden ge-coldpressed (vandaar slowjuice) en onder hoge druk bewerkt (HPP) waardoor deze sappen 21 dagen vers blijven zonder dat dit consequenties heeft voor de kwaliteit van het product. Je kan 4 programma's volgen met deze sappen (Detox, Slim, Steady & Fit) maar ze ook als losse flesjes aanschaffen.

Ze werden gebracht in een goed geïsoleerde doos en ze kwamen gewoon bevroren aan! Omdat ik een dagje wilde plannen om alleen die sapjes te drinken heb ik ze dan ook weer even in de vriezer gedaan. Ik kreeg sapjes voor 1 dag en nam mij voor die dag niets anders te eten. Wel te drinken uiteraard, dat moet er ook bij.

Het werd een zondag dat ik wat later uit bed was. Achteraf is dat denk ik wel de reden dat ik het heb volgehouden. Ik ben begonnen met een oranje sapje, dan om en om groen, rood en geëindigd met een oranje sapje :-)

Rise:
Ik begon met Rise; in dit sapje zit met name wortel en ananas. Erg lekker! Lekker fris en zoet zuur tegelijk. Ik hield het twee uurtjes vol op deze. Niet verkeerd!

Aura:
In deze zit spinazie en passievrucht. Ook erg lekker, wederom fris en een zoete smaak. Zo kom ik de dag wel door.

Fuse:
Rode biet en bleekselderij zijn de hoofdtonen. Ik mag dan een bietje in mijn logo hebben, rauwe biet kan ik niet altijd even goed waarderen, net als bleekselderij. Daarvoor moet ik echt "in the mood" zijn. Deze vond ik dan ook het minst lekkere, er mist iets zoets erin.

Na drie sapjes te hebben gedronken (en veel water en thee tussendoor) gingen we hardlopen. Geen groot stuk ook, 4 km, maar we hadden het al meer dan 1,5 week niet gedaan dus ik was erg benieuwd hoe het ging met maar 3 sapjes in mijn maag. Wonderlijk goed! Het voelde veel lichter dan normaal en ik was niet uitgeput of extra moe. Leuk om te ervaren!

Karma:
Broccoli en boerenkool. Normaal doe ik nooit broccoli door mijn smoothies of juices, veel te dominante ijzer achtige smaak. Maar deze was z-a-l-i-g! Heerlijke groene romige smaak met zoet van banaan.

Vibe:
Hier zat weer rode biet en bleekselderij in. De wortel haalde het iets meer op, maar ook dit rode sapje behoort niet tot mijn favoriet.

Zen:
Broccoli, avocado en venkel.
Niet heel bijzonder, maar ik was inmiddels in een fase dat ik sowieso alles waardeerde wat ik zou mogen drinken met een beetje body. Ik was het eten voor de volgende dag aan het voorbereiden en dat maakte het toch wel wat zwaarder.

Shine:
Mango, wortel en cantaloupe.
Mijn laatste sapje voor de dag en deze was echt héél lekker. Ik houd blijkbaar toch wel erg van zoet, terwijl mijn eigen smoothies dat nooit zijn.

Hoe het mij is bevallen? Ik vond het meevallen! Rick heeft wel zijn eigen avond eten gemaakt, en tijdens het hardlopen rook ik gebakken aardappeltjes en daar had ik toch wel heel erg trek in. 's Avonds ging ik aan de slag om een healthy caramel snack te maken voor de Green Happiness en toen had ik het ook even zwaar. En eerlijk is eerlijk, ik ging niet al te laat naar bed, bang dat ik weer ding snaaien.

Maar het voelt wel allemaal lekker gezond en licht.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Instagram