Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel

Veganmofo2014 #2
De tweede dag vegan mofo en al weer een soep!? Misschien had ik er een soep thema van moeten maken! :-)


Kan een Thaise curry kokos soep ooit misgaan? Volgens mij niet, wat je er ook in gooit het blijft lekker zolang je de basis maar hetzelfde houdt. Ik dacht altijd dat gele curry minder scherp was dan de rode, maar deze vlamde de pan uit. Of was het de rode peper die misschien toch stiekem een andere soort hetere peper was? Normaal vind ik de rode pepers te koop in de supermarkten niet echt heet dus ik neem altijd dapper de pitjes ook mee met koken.
Gelukkig werd deze soep net niet té pittig, maar op het randje. Varieer zelf lekker met de groentes die je erin stopt. Je kan het jezelf ook makkelijk maken door al gekruide en gebakken blokjes tofu te kopen in de supermarkt, dan hoef je deze niet op te bakken.Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel 3 pers
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes
½ broccoli, in kleine roosjes
1 pakje tofu, uitgeperst en in stukjes gesneden
1 ui, in kwart partjes
2 el gele curry pasta (let op de ingrediënten ze zijn niet allemaal vegan)
1 courgette, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, in dunne plakjes
1 rode peper, in smalle ringen
1 blik (light) kokosmelk
400 ml bouillon (of meer indien je de soep dunner wilt maken)
1 stengel sereh/citroengras, in grove stukken
sap van een halve limoen
verse koriander ter garnering
kokosolie

Kook de zoete aardappel beetgaar in water (ongeveer 8 min).
Stoom de broccoli roosjes tegen beetgaar aan.

Verhit in een grote koekenpan wat kokosolie en bak hierin de stukjes tofu aan alle kanten krokant bruin (neem hier de tijd voor). Laat ze uitlekken in keukenpapier.

Verhit ondertussen in een diepe pan (wok) wat kokosolie en bak hierin de ui voor 2 a 3 minuten. Voeg de gele curry toe en roer goed om. Voeg de courgette, knoflook, gember en peper toe en roer even mee.

Doe daarna de kokosmelk, bouillon en het citroengras erbij en breng zachtjes aan de kook. Na een minuut of 10 voeg je de zoete aardappel en broccoli toe, warm dit even mee.

Vlak voor het opdienen de krokante tofu erdoor mengen en het sap van de halve limoen. Dien op met de verse koriander erover heen gestrooid.Print Friendly and PDF

10 opmerkingen:

 1. Oh wat grappig, ik maakte gisteren ook een grote pan soep met zoete aardappel, rode linzen, kokosmelk en Thaise currypasta. Geïnspireerd door een heerlijke soep die ik bij Lucky Leek uit - mijn soep kwam er niet in de buurt though, hoewel mijn huisgenoten er wel heel enthousiast over waren :D
  Deze klinkt ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah Lucky Leek..zalig! Komt je soep wel op je blog of vond je het zelf niet eens blogwaardig?

   Verwijderen
 2. Wat een mooi opgemaakt bord. :) Wat is jouw favoriete merk currypasta hiervoor? Ik heb volgens mij nog nooit gele gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :)
   Ik gebruik ook meestal rode curry pasta. Eigenlijk geen favoriet merk, ik pak diegene waar geen garnalenpasta of E621 inzit. En dat verschilt per supermarkt. Deze kwam van de Jumbo.

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto! De soep lijkt me ook heerlijk. Ik moet ook eens gele currypasta proberen, volgens mij heb ik die nog nooit gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze soep lijkt me erg lekker! Ik maak nooit currysoep. Gek eigenlijk, want ik hou daar wel erg van. Deze soep klinkt lekker fool proof, dus ik durf het wel aan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zulke prachtige foto's! En de soep ziet er ook gewoon superlekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! En het klinkt héérlijk. Dit probeer ik volgende week ook zelf eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, soep met veel groentjes! Ik heb zelf nog nooit currysoep gegeten, maar ik zou dit toch graag eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen