Veganmofo2014 #2
De tweede dag vegan mofo en al weer een soep!? Misschien had ik er een soep thema van moeten maken! :-)
Kan een Thaise curry kokos soep ooit misgaan? Volgens mij niet, wat je er ook in gooit het blijft lekker zolang je de basis maar hetzelfde houdt. Ik dacht altijd dat gele curry minder scherp was dan de rode, maar deze vlamde de pan uit. Of was het de rode peper die misschien toch stiekem een andere soort hetere peper was? Normaal vind ik de rode pepers te koop in de supermarkten niet echt heet dus ik neem altijd dapper de pitjes ook mee met koken.
Gelukkig werd deze soep net niet té pittig, maar op het randje. Varieer zelf lekker met de groentes die je erin stopt. Je kan het jezelf ook makkelijk maken door al gekruide en gebakken blokjes tofu te kopen in de supermarkt, dan hoef je deze niet op te bakken.
Thaise curry soep met courgette en zoete aardappel 3 pers
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes
½ broccoli, in kleine roosjes
1 pakje tofu, uitgeperst en in stukjes gesneden
1 ui, in kwart partjes
2 el gele curry pasta (let op de ingrediënten ze zijn niet allemaal vegan)
1 courgette, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, in dunne plakjes
1 rode peper, in smalle ringen
1 blik (light) kokosmelk
400 ml bouillon (of meer indien je de soep dunner wilt maken)
1 stengel sereh/citroengras, in grove stukken
sap van een halve limoen
verse koriander ter garnering
kokosolie
Kook de zoete aardappel beetgaar in water (ongeveer 8 min).
Stoom de broccoli roosjes tegen beetgaar aan.
Verhit in een grote koekenpan wat kokosolie en bak hierin de stukjes tofu aan alle kanten krokant bruin (neem hier de tijd voor). Laat ze uitlekken in keukenpapier.
Verhit ondertussen in een diepe pan (wok) wat kokosolie en bak hierin de ui voor 2 a 3 minuten. Voeg de gele curry toe en roer goed om. Voeg de courgette, knoflook, gember en peper toe en roer even mee.
Doe daarna de kokosmelk, bouillon en het citroengras erbij en breng zachtjes aan de kook. Na een minuut of 10 voeg je de zoete aardappel en broccoli toe, warm dit even mee.
Vlak voor het opdienen de krokante tofu erdoor mengen en het sap van de halve limoen. Dien op met de verse koriander erover heen gestrooid.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oh wat grappig, ik maakte gisteren ook een grote pan soep met zoete aardappel, rode linzen, kokosmelk en Thaise currypasta. Geïnspireerd door een heerlijke soep die ik bij Lucky Leek uit - mijn soep kwam er niet in de buurt though, hoewel mijn huisgenoten er wel heel enthousiast over waren :D
BeantwoordenVerwijderenDeze klinkt ook lekker!
Ah Lucky Leek..zalig! Komt je soep wel op je blog of vond je het zelf niet eens blogwaardig?
VerwijderenWat een mooi opgemaakt bord. :) Wat is jouw favoriete merk currypasta hiervoor? Ik heb volgens mij nog nooit gele gebruikt.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel :)
VerwijderenIk gebruik ook meestal rode curry pasta. Eigenlijk geen favoriet merk, ik pak diegene waar geen garnalenpasta of E621 inzit. En dat verschilt per supermarkt. Deze kwam van de Jumbo.
Wat een prachtige foto! De soep lijkt me ook heerlijk. Ik moet ook eens gele currypasta proberen, volgens mij heb ik die nog nooit gehad.
BeantwoordenVerwijderenDeze soep lijkt me erg lekker! Ik maak nooit currysoep. Gek eigenlijk, want ik hou daar wel erg van. Deze soep klinkt lekker fool proof, dus ik durf het wel aan, haha.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenZulke prachtige foto's! En de soep ziet er ook gewoon superlekker uit :)
BeantwoordenVerwijderenWat een mooie foto's! En het klinkt héérlijk. Dit probeer ik volgende week ook zelf eens.
BeantwoordenVerwijderenHmm, soep met veel groentjes! Ik heb zelf nog nooit currysoep gegeten, maar ik zou dit toch graag eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderen